Üdvözöllek látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

 

74 900 000 Ft

Szép ház, szép panoráma

  • Megye: Balaton környéke
  • Település: Paloznak
  • Értékesítés típusa: Eladó
  • Ingatlan típusa: Családi ház
  • Hirdető: Magánszemély
  • Telefonszám: 0687580277
Szép ház, szép panoráma
234

Megjegyzés:

Ezt nem fogom soha elfelejteni!” – gondoltam, miközben álltam kint a mezőn talán 5 m-re a színpadtól, és a világszínvonalú zenét hallgattam. Éppen a Mezzoforte együttes játszotta – kétségtelenül – legnagyobb sikerét, a Garden Party-t.
Dübörgött a zene, a tüdőmben is éreztem. Paloznakon vagyok, a jazz balatoni fővárosában. Négy éve történt.
Most újra itt vagyok, eladunk egy nyaralót.
Örülök. Paloznak kis település, kevesebb mint 400 lakossal, ritka az ingatlan eladás itt. A tulajdonosok ragaszkodnak, nem szívesen adják el itt a házukat.
Ahogy haladtam a ház felé, újra megcsodálhattam az Árpád-kori katolikus templomot, mely óvón emelkedik a kis falu fölé. Kertjében olvashattam: “Hild-díjas falu.” *
Megérkeztem. Zrínyi u. 25.
Szép, rendezett utcafront, kerítés, nagy automata autóbejáróval.
Az épület eredetileg pince/présház volt, amit új tulajdonosa 2012-ben átépített, felújított, kibővített. Alapos – tüchtig, ahogy mondta a tulajdonos, hiszen német – munkát végzett és végeztetett, a külső és belső átalakítás is nagyon igényes, és az épület 7 év után is kitűnő állapotban van.
Bár nyaralónak használták, alkalmas itt lakásra télen is, külső hőszigetelést és központi fűtést kapott, a szép cserépkályhának így “alig akad dolga”.
A földszinten nagy nappali, tágas fürdőszoba és konyha szolgálja a család kényelmét, a tetőtérben pedig 2 hálószoba 3-4 tagú család számára megfelelő a pihenésre. A “szülői” hálószobában az ágyból is élvezhető a kilátás a tóra.
A tágas terasz – kb. 25m2 – a szezonban a fő élettér. Itt kiülve csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. Ez az, amit újra és újra meg lehet csodálni, itt lehet érezni, hogy ez tényleg a Balaton. Megunhatatlan, örök és nyugodt.
A terasz alatt helyezkedik el a 3. hálószoba, melyhez saját fürdőszoba és WC épült a kertben. Itt akár vendégek is fogadhatók.
A kis pincében az itt termett gyümölcs, zöldség és bor is eltárolható.
A telek éppen jó méretű, bokrokkal és gyümölcsfákkal szakszerűen telepítve és gondozva.
A tulajdonos nehezen hozta meg a döntést, hogy eladja, de miután fiai lassan felnőtt korba érnek, 4+ fő számára már a saját szféra, ahova mindenki vissza tud vonulni, nem biztosítható.
Ha szeretné érezni, hogy tényleg a Balatonon van, az örök és megunhatatlan, szívet és lelket melengető balatoni tájban gyönyörködni, újra és újra, nap mint nap, akkor ne habozzon!
Hívjon! Nagyon, nagyon ritka lehetőség!
A 120 négyzetméteres, 4 szobás, 2 fürdőszobás ház irányára 74.9 millió Forint.
Kód: 259palok

* A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 1968 óta Hild János-díjjal ismeri el a településfejlesztésben, illetve a településrendezésben kiemelkedő eredményt elérő települések, illetve személyek munkáját. 1996 óta a páros években a települési, páratlanokban pedig az egyéni Hild János-díjakat adják át. (Forrás Wikipédia)
Ezt a díjat a Balaton partján elsőként Paloznak kapta meg 1998-ban.

 
Hirdetés azonosító: 3245bf6823d84807
Feladva: 2018. november 22., csütörtök 11:19
Aktív: 24 nap, 19 óra

Kérdése van?
Küldjön üzenetet a hirdetőnek:

Információ a hirdetőről:

  • Név: torma
  • Regisztráció ideje: 2012. október 18., csütörtök

A hirdető további hirdetései: