Üdvözöllek látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

 

74 900 000 Ft

Balatonalmádi Budatava

  • Megye: Balaton környéke
  • Település: Balatonalmádi
  • Értékesítés típusa: Eladó
  • Ingatlan típusa: Családi ház
  • Hirdető: Ingatlanközvetítő
  • Telefonszám: 0687580277
Balatonalmádi Budatava
Balatonalmádi Budatava - Kép1Balatonalmádi Budatava - Kép2Balatonalmádi Budatava - Kép3

Megjegyzés:

Eladó 5 szoba 2 fürdőszobás ház Balatonalmádiban 5 Perc Sétára a Strandtól
Azt mondják időnként át kell rendezni a lakást, időnként munkahelyet és időnként lakást vagy még inkább lakhelyet kell változtatni. Ezek a változtatások segítenek kiszakadni a megszokottból az unalmasból az egyhangúból. Segítenek elszakadni a múlttól, annak terheitől és újra a jelenbe kerülni, észrevenni azt, észrevenni a szépségét. Szerencsés az, aki ezt megteheti.
Én szerencsésnek mondhatom magam. A közelmúltban 1 évig Almádiban lakhattam az Előd utcában.
Most ismét Almádiban vagyok: Tas utca 13. Pár utcával arrébb attól, ahol korábban laktam. Eladó a ház, ezért vagyok itt, tulajdonosai megbíztak az értékesítésével.
Elhelyezkedés
Az itteni lakosok ezt a városrészt Budatava-ként nevezik. Az utca csendes, átmenő forgalmat alig tapasztalok rajta, a főút forgalma pedig nagyon távoli. A 71.-es útról nyílik, nem lesz gond a megközelítése még a havas teleken sem. Innét akár gyalog is elérhetem a megújult bevásárló központot – Aldi, Pepco – a város másik irányában pedig a Penny Market-et, kicsit nagyobb sétával, vagy kerékpárral pedig a postát, gyógyszertárakat, bankfiókokat, éttermeket, a Kulturális Központot – kedvenc kávézómat – a Lounge Caffeet, a vasútállomást, Almádi kedves és hangulatos városközpontját.
Telek
710 m2. Épp kellemes méretű, elég nagy, hogy tágas teret adjon a család számára a szezonban, de nem túl nagy ahhoz, hogy sok munkával és kiadással járjon a rendben tartása. A fák, bokrok, virágok és a kis tavacska nagyon hangulatos és szép, jó érzés itt lenni még így tél végén is.
Épület és szintek
Az épületben tipikus példáját ismerem fel az Almádiban épült házaknak. Az itteni vörös kő a domináns építészeti anyag a kerítés és a ház díszítő elemei kivitelezésében. Megadja az épület stílusát, hangulatát.
Az alsó szint – nagy nappali, konyha, fürdőszoba és hálószoba – egy kéttagú család számára úgy ad életteret, hogy az emeletet akár nem is kell használniuk.
A tetőtérben kivitelezett 3 hálószoba és fürdőszoba használatával pedig akár 5-6 tagú család is kényelmesen élheti ebben a házban napjait. 2001-ben gondos munkával építette előző tulajdonosa, jelenlegi tulajdonosa pedig szépen karban tartotta, felújította. Akár még egy festés nélkül is azonnal beköltözhető.
Összességében megállapítható, hogy egy jól átgondolt, jól megtervezett, szépen kivitelezett és ennek eredményeképpen jól lakható ház ez. Lakóháznak épült, télen-nyáron lakható, de a kitűnő elhelyezkedése eredményeképpen kiválóan alkalmas nyaralónak is.
Parkolás
A balatoni házakban, nyaralókban ritka a garázs. Itt örömmel láttam, hogy van. Nagyobb érték ez, mint elsőre gondolnánk ugyanis sok a Balaton-parton a vad, őz, róka, nyest. Amikor itt laktam tapasztaltam. A nyestek szinte minden éjjel kilátóhelyüknek használták az autóm és semmit sem tudtam tenni ellene. Hasznos a garázs azért is, mert egy nagy értékű autót tulajdonosa nem szívesen parkol a tűző napon. A garázs mellet épült még egy autó parkolására alkalmas fedett beálló is.
Milyen lehet itt élni, lakni?
Szerencsésnek mondhatom magam, mert a közelmúltban 1 évig Almádiban lakhattam.
Ősszel jöttem és a következő nyár végén mentem el Almádiból. Itt lakhattam 3 utcával arrébb. Nagyon, nagyon különleges év volt az életemben. Volt lehetőségem megfigyelni, ahogy sárgulnak el a levelek a fákon, ahogy a szomszédos nyaralókat téliesítik, ahogy elcsendesedik az utca, a környék, ahogy beköszönt a tél, ahogy a Balaton téli álomra tér. Láthattam, milyen ha a Balatonon esik a hó, milyen ha a tavat beborítja a jég, milyenek itt a korai hajnalok és milyenek itt a hosszú téli esték. Majd láthattam a tavasz első hírnökeit a kertünkben, a rügyfaladást, az orgona kivirágzását, a cseresznye megérését a fánkon. Nyírhattam a füvet a kertben nyáron, a ház előtt az utcán, közben megismerkedhettem a szomszédokkal, közben barátságokat köthettem az utcabeliekkel. A forró nyári estéken úszhattam a Balatonban, és bár dolgoztam, mégis nyaralónak érezhettem magam. Nagyon, nagyon különleges év volt az életemben. A béke szigete volt Almádi. Mindig hálával gondolok rá.
Remek érzés volt itt élni, remek érzés ezt most is felidézni!
Ha Ön is szeretné ezt az érzést, jöjjön!
Irányár: 74,9 millió Forint! Kód: 362 almtas1

TOVÁBBI RÉSZLETEK: részletes leírás, TÉRKÉPES elhelyezkedés, max. 50 NAGYMÉRETŰ FOTÓ, VIDEÓ (ha megrendelték), SZINTENKÉNTI ALAPRAJZ (ha kaptunk), megosztás, kedvelés, nyomtatás stb. és SOK MÁS INGATAN MEGÚJULT WEBOLDALUNKON: https://www.immobalaton.com

 
Hirdetés azonosító: 8915c80ecbb5b23f
Feladva: 2019. március 7., csütörtök 11:05
Aktív: 105 nap, 16 óra

Kérdése van?
Küldjön üzenetet a hirdetőnek:

Információ a hirdetőről:

  • Név: torma
  • Regisztráció ideje: 2012. október 18., csütörtök

A hirdető további hirdetései: